PIRANESI 2019 V GALERIJI FLU V BEOGRADU

 

V četrtek, 22. aprila, so v Beogradu odprli 16. festival BINA - Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, ki jo organizirata Društvo arhitektov Beograda in Kulturni center Beograda in bo trajala do 20. maja 2021. V sklopu festivala gostuje na povabilo organizatork Danice Jovović Prodanović, Jelene Ivanović Vojvodić in Ružice Sarić v Galeriji Flu razstava Piranesi 2019 (mednarodna nagrada konference Piranski dnevi arhitekture), na kateri od leta 2018 sodelujejo tudi srbski kolegi in študenti beograjske in novosadske fakultete za arhitekturo. 

Srbski nacionalni selektor je slovenski arhitekt Andrej Strehovec, ki živi in dela med Slovenijo in Srbijo. Študentska selektorja pa sta Zoran Abadić z Arhitekturne fakultete Beograd in Slobodan Jović z Oddelka za arhitekturo in urbanizem na Fakultetei tehničnih znanosti v Novem Sadu.

Tema letošnje BINA-e je beograjska šola stanovanja, ki s svojo širino zajema številne podteme (urbanistične rešitve, stanovanjske sklope, javne prostore, zelene površine, prometne rešitve in komunikacijo, spremljevalne funkcije, organizacijo stanovanja, konstruktivne sklope, materijalizacijo, detajle ...).
Več na http://www.bina.rs/ 

V medijih
http://bina.rs/izlozbe-1-2021  
https://www.facebook.com/QlturniK/posts/1709113435938738
http://www.arte.rs/sr/umetnici/-19/vesti/izlozba_plakata_posvecenih_piranezi_nagradi-14022/
https://www.ekapija.com/news/3240162/jos-tri-izlozbe-na-16-beogradskoj-internacionalnoj-nedelji-arhitekture