Piranesi 30

30 let revije Piranesi 

Razstava bo na ogled do 20. januarja 2023.

Vljudno vabimo na odprtje razstave Piranesi 30: 30 let revije Piranesi, ki bo v petek, 25. novembra 2022, ob 19. uri v galeriji Herman Pečarič v Piranu.

Ob tridesetletnici izhajanja arhitekturne revije Piranesi, ki jo izdaja Ustanova Fundacija Piranesi, so v uredništvu ob izidu jubilejne številke pripravili pregledno razstavo, na kateri lahko izvemo, da revija Piranesi izvira iz Piranskih dnevov arhitekture, ki vsako leto, že devetintrideset let zapored, potekajo v Piranu. Osnovno poslanstvo prve srednjeevropske arhitekturne revije za kulturo prostora je namreč izpostavljanje kakovostne starejše in sodobne arhitekturne produkcije iz srednjeevropskega prostora, to je iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške in Madžarske. 

Arhitekt in glavni urednik revije Robert Potokar bo predstavil zgodovino revije in njene navezave na Srednjo Evropo, Ljubljano, Piran in Piranske dneve arhitekture z nagrado Piranesi ter sam pomen revije Piranesi, katere najnovejša številka kot naslovno temo izpostavlja delo avstrijskega arhitekta Güntherja Domeniga in njegovo hišo Steinhaus.


Razstava bo na ogled do 20. januarja 2023.